pondělí 12. září 2016

7 fake fotografií Marilyn Monroe

zdroj obrázku

Na internetu koluje nespočet fotek Marilyn - ať už těch pravých nebo fakeových. Jsou ale fotografie, u kterých by člověk netipoval hned napoprvé, že na nich je někdo jiný. Tyto fotografie se dokonce objevují v různých článcích na internetu i v časopisech. Pak lze vidět, že si redakce (nebo co já vím, jací lidé mají na starosti design) dá opravdu "záležet" na své práci.
Když se někde tyto fotografie objeví, neskutečně mě to vytáčí. A proto bych se s vámi chtěla podělit o ty nejvěrohodnější a vysvětlit, jak to, že to není Marilyn.


1.

zdroj obrázku

Když si do vyhledávače zadáte "Marilyn Monroe balcony", vyjede vám spousta obrázků, jak Marilyn pokuřuje na balkóně někde uprostřed New Yorku. Jako první se vám však nabídne tahle fotka. 
Na fotce je podle všeho modelka Eva Herzigová, která nafotila několik snímků á la Marilyn. I podle několika detailů můžete zjistit, že se o Marilyn opravdu nejedná. Marilyn nosila obočí, které bylo nad vnějším koutkem oka mírně do špičky, také nebylo tak tmavé a rozhodně bylo nad vnitřním koutkem vystínované. Marilyn také měla určitě výraznější boky a plnější stehna, což hubená Herzigová postrádá. 

2.


zdroj obrázku - zdroj obrázku

U balkonu ještě zůstaneme. Marilyn se s Elvisem zřejmě nikdy nesetkala a s Jimmy Deanem se možná setkala jen jednou, ale není to nikde oficiálně potvrzené, ani z toho neexistují žádné fotografie.
Ale jako photoshop dobrý. 

3.

zdroj obrázku

Ač fotka působí věrohodně, modelkou je Lisa Marie Presley, dcera Elvise Presleyho. A ještě si neodpustím menší detail. Když se podíváte na linii vlasů, Lise chybí ta šťopička, která Marilyn vytváří takové to roztomilé srdíčko. 

4.

zdroj obrázku

Sunny Thompson je americká herečka, která proslula právě díky Marilyn, kterou ztvárňuje ve své show Marilyn Forever Blonde. Její gesta, mimika, způsob mluvy i hlas jsou někdy k nerozeznání od skutečné Marilyn. 

5.

zdroj obrázku

Zde je vyfocena maďarská herečka Eva Six. Dobře, menší podoba by tam byla, ale podívejte se na tu vysoko posazenou pihu...

6.

zdroj obrázku

Tato fotografie hodně koluje na Pinterestu v domnění, že se jedná o Marilyn, ale bohužel. Tento fakt lze dokázat tím, že Marilyn nikdy neměla propíchnuté uši. Nosila pouze klipsové náušnice a tento kroužek rozhodně nevypadá jako klips. 

7.

zdroj obrázku

Jako poslední jsou fotografie, které mě opravdu dokážou zvednout ze židle. Jedná se o fotografie, které měly být pořízeny zřejmě po oslavě narozenin prezidenta J. F. Kennedyho v roce 1962. Dle mého soudu je nad slunce jasné, že se jedná o dvojníky, jejichž cílem bylo zase oživit spekulace ohledně jejich vztahu.
A když se podíváte na šaty údajné "Marilyn", výstřih se nepodobá originálu a celé jsou posety flitry. Což je špatně, neboť na originál byly použity skleněné krystaly. 


Samozřejmě vím, že jsem neuvedla všechny fotografie. Na některých je opravdu znát, že jde o někoho jiného. Pokud vy sami víte o nějaké fotografii a nejste si jisti, zda je pravá či ne, nechte mi komentář a můžeme se na ni společně podívat.

8 komentářů:

  1. Ty jo, to jsem vůbec netušila! Zajímavý článek :)

    OdpovědětVymazat
  2. 6 mi přijde na první pohled jako Angelina Jolie z filmu Gia. Pěkný článek. Ta fotka kde je Eva snad byla i v kalendáři Pirelli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju.
      Myslíte Evu Herzigovou? To je dost možné :)

      Vymazat
  3. Moc pěkný originální článek :)

    OdpovědětVymazat
  4. Super clanek!!! Já naštěstí jsem marilyn lehce posedla a vsechny tyhle detaily znám a tak děsně mě štve když někdo mi pošle fotku a koukej měla si pravdu byla fakt krásná a já jenom počítal abych toho člověka nesestrelila :DD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju. Od obdivovatelky Marilyn to potěší dvojnásob :))
      Mám úplně stejné pocity. A o "zdařilých" photoshopech ani nemluvím :D

      Vymazat

Všem předem děkuji za jakýkoliv komentář. :)