pátek 16. září 2016

Marilyn: Přírodní krása nebo chirurgická práce?

zdroj obrázku

Marilyn Monroe - jedna z nejkrásnějších žen, která kdy chodila po této planetě. Byla však její krása dílem přírody nebo chirurgů?

Mnoho let se o nevšední kráse této herečky spekulovalo. Co se týče plastické a kosmetické chirurgie, toto odvětví bylo v 50. letech ještě v plenkách. Velký boom přišel až o deset let později s nástupem silikonu. Sama Marilyn nikdy nepotvrdila, že by absolvovala nějaké vylepšení. A pokud ano, její zjev působil vždy přirozeně. Proto se nikomu nechtělo uvěřit, že pár zákroků podstoupila.

Čelo

V roce 1948 podstoupila trvalé zvýšení linie vlasů pomocí elektrolýzy. Důvodem byla smlouva s produkční společností Columbia Pictures. K tomu jí byl úplně odstraněn hnědý základ a z Marilyn se tak stala blondýnka. 


Zuby

V tomtéž roce jí Dr. Walter Taylor upravil nepatrný předkus a ke konci roku nosila rovnátka.
Její předkus nebyl nijak zvlášť vidět, takže najít nějaké fotky ke srovnání dalo docela práci. Ale když se pozorně zadíváte, její zuby se zdají být rovnější. 


Nos

Následně si nechala v roce 1950 upravit nos dr. Michaelem Gurdinem v Beverly Hills. Jednalo se o odstranění části chrupavky na špičce nosu. Na některých fotografiích se zdá, že jej má dokonce zúžený, ale o tom jsem se nikde nedočetla. 


Brada

Spolu s nosem si nechala vylepšit i bradu. Dr. Gurdin jí pod dáseň ve spodní čelisti voperoval implantát ve tvaru srpečku, aby z profilu vypadala lépe.


14. 7. 1958 opět navštívila Gurdina. Ve zprávě (zprávu naleznete zde) byla zapsána jako Marilyn Miller (v té době byla provdána za Arthura Millera) a uvedla dvě adresy - adresu v New Yorku a Los Angeles, kde je přesná adresa jejího domu, kde potom i zemřela. Takže o tom, že je dotyčnou Marilyn Monroe, není pochyb. Důvodem, proč Marilyn vyhledala doktora, byl problém s implantátem, který se začal ztrácet. Ve zprávě jsou také připsány další komplikace, které Marilyn dříve postihly, a to úbytek počtu bílých krvinek v roce 1956 a o rok později mimoděložní těhotenství.



Myšlenka na závěr

Jak jsem zmiňovala úvodem, v době, kdy Marilyn podstoupila tyto operace, musela být jednou z prvních. Brala na sebe velké riziko, že výsledek nemusí dopadnout úspěšně. Přece jen i dnes najdeme mnoho případů, kdy se plastika nepovede. 
Co mi vrtá hlavou, je fakt, že to celé riskovala. Samozřejmě díky zprávě, která byla objevena, nikdo dnes nemůže pochybovat o tom, že plastiku měla. Ale co jsem tak zjistila, o svou tvář se docela bála. Strávila před zrcadlem spoustu času, a proto mi přijde její jednání hodně hazardní, když se dobrovolně vrhla doktorovi pod nůž, aniž by měla úspěch zaručený.


Věděli jste předtím, že Marilyn podstoupila plastické operace?
A líbí se vám tato forma článků? :)

3 komentáře:

  1. Tak to koukám! O těchto operacích jsem vůbec netušila, díky za zajímavý článek :) hanka.mablog.eu

    OdpovědětVymazat
  2. Tak toto ma naozaj prekvapilo. Musím však povedať, že na fotkách alebo rôznych záznamoch to nebolo ani moc vidno. Terajšie plastiky vyzerajú omnoho horšie a to sme sa posunuli dopredu o niekoľko desiatok rokov. Aj tak si však myslím, že Marylin je jednou z najkrajších žien :)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat

Všem předem děkuji za jakýkoliv komentář. :)