pátek 18. listopadu 2016

Marilyn: Nejdražší vydražené šaty!

zdroj obrázku

Předem se chci omluvit, tento článek bude rychlovka, ale všimla jsem si, že nikdo u nás se o tom ještě nezmínil, a tak bych to chtěla co nejdřív napravit. (Dobře, taky chci být první :D)


Včera, nebo možná v našem čase dneska v noci, se začala dražit největší osobní sbírka Marilyn. Celá aukce trvá tři dny (17. - 19. 11.) a bude se dražit přes tisíc předmětů. 
Zlatým hřebem včerejší události se staly "Happy Birthday Dress", které měla na narozeninové oslavě prezidenta J. F. Kennedyho v roce 1962. Tyto šaty se vydražily za rekordní částku $4.810.000 a staly se tak nejdražšími vydraženými šaty na světě. Mimochodem, předčily i šaty ze Slaměného vdoce, které se v roce 2011 vydražily za $4.600.000. Ty se staly zase nejdražším vydraženým filmovým kostýmem. 
A ještě taková zajímavost - v přepočtu na koruny stojí přes 120 milionů! 

zdroj obrázku

Tento článek berte jen jako zprávu, později ho možná smažu. Šatům bych se ráda věnovala v samostatném článku a o víkendu se můžete těšit i na článek/články týkající se přímo aukce sbírky.



zdroj: mainpic, pic

4 komentáře:

  1. Šaty jsou krásné! Zbožňuju tvůj blog a těším se na další článek o Marilyn :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji mockrát. Opravdu mě těší, že články o Marilyn nebaví jen mě :):D

      Vymazat
  2. Děkuju za ozřejmění,nebyl jsem si jist které ze šatů které nosívala byly vydraženy jako nejdražší.Marylin se zabývám krátce a víceméně náhodně-nikdy by mne nenapadlo,že budu.. momentálně se zajímám o "last sitting" a jeho autora,který bohužel již zemřel a jeho dědice a taky autory cca 3fotek s diamantem okolo krku.Všechno co se o ní kdy napsalo je nesmírně cenné,pokud jde o fakt,i tento článek za který děkuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co tě k Marilyn přivedlo? :) Fotky od Berta Sterna považuju za jedny z nejlepších. Marilyn se věnuji ve více článcích a hodlám v tom pokračovat, tak když tak můžeš mrknout. A jinak moc děkuji za zájem o Marilyninu osobu :)

      Vymazat

Všem předem děkuji za jakýkoliv komentář. :)